Statistieken
per Gemeente

WAAR WORDT WAT GESTEMD?

Hier zie je kaarten van Nederland waarin elke gemeente gekleurd is op basis van de #1 van die gemeente.

Wat opvalt over de afgelopen drie jaar is vooral de ‘ondergang’  en de voorzichtige terugkomst van Bohemian Rhapsody. Waar dit nummer in 2018 nog in bijna alle gemeenten de #1 was, is dit in 2020 bijna nergens meer zo. In 2019 had Bohemian Rhapsody vooral veel concurrentie van Normaal met De Boer Dat Is De Keerl. Dit was natuurlijk naar aanleiding van een stemactie die weer te maken had met de boerenprotesten van dat jaar.
Dat jaar kwam ook Roller Coaster van Danny Vera ineens heel hoog binnen, namelijk plek 4. In 2019 is de opkomst van Danny al te zien in vooral Zeeland. Dat is niet toevallig, want hij is daar geboren.
In 2020 was er niets meer terug te zien van de gevolgen van de boerenprotesten in de Top2000, Normaal is helemaal van de kaart verdwenen. Wat natuurlijk ook opvalt is de totale dominate van Roller Coaster, deze staat bijna in elke gemeente op #1.

Dit jaar (2021) komt Queen weer aardig terug, met ongeveer 100 gemeenten meer dan vorig jaar. Danny Vera topt nog steeds de lijsten in een meerderheid van de gemeenten, vooral het zuiden, de Achterhoek, delen van Overijssel, geheel Drenthe en Groningen (behalve Groningen stad). Verder verschijnt Golden Earing op de kaart, natuurlijk in de omgeving Den Haag. Ze komen, naar aanleiding van het stoppen van de band en de ziekte van één van de leden, de Top 10 binnen. De band komt uit de omgeving Den Haag, dat verklaard natuurlijk waarom ze daar op 1 staan. Procol Harum staat in verschillende Noord-Hollandse gemeenten op 1, dit heeft te maken met de stemactie die gehouden is voor de in 2021 vermoordde Peter R. De Vries. Dan nog het raadsel van Kate Bush in Urk: Deze kan ik met geen mogelijkheid verklaren.

In Hoeveel Gemeenten Staat Nummer ... Op #1?

2021

2020

2019

2018